Yritys

MetalMix Oy

MetalMix Oy on keskiraskas tilauskonepaja, joka valmistaa tuotteita pääasiassa voimalaitos- energia- ja prosessiteollisuuden toimialoille.

Perheyrityksen perusta on luotu jo 1950-luvulla. Olemme palvelleet pääasiakkaitamme jo vuosikymmenten ajan, joten osaamistamme pidetään hyvässä arvossa.

Olemme pysyneet mukana kilpailussa taitavien käsien sekä terävien päiden, tuotantomenetelmien jatkuvan kehittämisen ja konekantaan liittyvien investointien avulla. Menestyksemme kulmakiviä on se, että teemme oikeita asioita oikealla tavalla. Monipuolisen valmistusosaamisen, laajan materiaalitietämyksen sekä ajanmukaisen konekannan avulla pystymme tarjoamaan tuotteiden valmistuksen alusta loppuun omissa tiloissamme kustannustehokkaasti.

Historia

MetalMixin historia juontuu vuoteen 1951, jolloin Asikaisen veljekset Esko, Valpas ja Matti perustivat auto- ja konekorjaamon Varkauden Könönpeltoon, samalle tontille, jolla MetalMixin nykyiset ajanmukaiset tuotantotilat sijaitsevat.

Idearikkaat ja käsistään kätevät veljekset laajensivat toimintaa ja alkoivat valmistaa pajassaan muun muassa kuorma-autojen kippikoneistoja, lumilinkoja, tielanoja sekä vesityspumppuja. Merkittävä avaus oli asiakassuhteen luominen Ahlström Oy:n kanssa vuonna 1960. Alkoi aika suurteollisuuden alihankkijana.

Vuonna 1978 toteutettiin sukupolvenvaihdos, kun Esko Asikaisen jälkeläiset ottivat yrityksen hoitoonsa. Samalla vaihdettiin nimi ajan henkeen sopivammaksi: Könönpellon Metalli muuttui MetalMix Oy:ksi. Vuonna 1989 yrittäjävastuun otti nykyinen yrittäjäpariskunta, Eskon tytär Ritva ja puolisonsa DI Markku Auvinen, joka on MetalMixin nykyinen toimitusjohtaja. Heidän johdollaan Metalmix on laajentunut ja kansainvälistynyt. Yritys valittiin Varkauden vuoden yritykseksi vuonna 1991. 60-vuotisjuhlia vietettiin maaliskuussa 2011. Ritvan ja Markun lasten myötä perheyrityksen toimintaan on tullut mukaan jo kolmas sukupolvi.

valpas.jpgValpas Asikainen sanoi MetalMixin 50 -vuotisjuhlajulkaisun haastattelussa osuvasti ja yhä tänään pätevästi:

"Aateltii, että tehhään semmosta työtä, jota ei tarvihe parsia. Se on valamista, mitä täältä myyvvään ulos."

Lataa Metalmix Oy 50 vuotta -juhlakirja (pdf)

 

 

Alta pääset lukemaan paikallislehden uutisen 70 - vuotiaasta MetalMix Oy:stä (julkaistu 1.4.2021). 
WL 1.4.2021.pdf